Χαλκιδική

Ένας μοναδικός προορισμός διακοπών στην Ελλάδα

Σχετικά με την περιοχή

Το «στολίδι» της Μακεδονίας με τα χιλιόμετρα ακτογραμμής και με την πλούσια φυσική ομορφιά δεν είναι άλλο από τη Χαλκιδική.

Τρεις χερσόνησοι που φθάνουν στο βάθος του Αιγαίου πελάγους, μια εκ των οποίων είναι το Περιβόλι της Παναγίας ή αλλιώς Άγιο Όρος και οι άλλες δύο η Κασσάνδρα και η Σιθωνία  σας καλούν να τις ανακαλύψετε. Το χερσαίο τμήμα της Χαλκιδικής είναι κατάφυτο από παρθένα δάση κωνοφόρων ενώ φιλοξενεί δύο σπουδαία ποτάμια, τον Χαβρία και τον Ολύνθιο.

Η πατρίδα του οικουμενικού φιλοσόφου Αριστοτέλη, τα Αρχαία Στάγειρα, η αρχαία σημαντική πόλη Όλυνθος, το Σπήλαιο των Πετραλώνων όπου βρέθηκε ο Αρχάνθρωπος, το Ιερό του Άμμωνα Δία , η αρχαία πόλη Μένδη , σπουδαίες ακτές , εύγευστα τοπικά προϊόντα, μουσεία, σημαντικά Φεστιβάλ  αποτελούν ορισμένους μόνο λόγους για να επισκεφθείτε τη Χαλκιδική.

Ένας τόπος που μπορεί να σας χαρίσει πλούσιες καλοκαιρινές αλλά και χειμερινές τουριστικές εμπειρίες.

Μην αφήσετε αυτή την ευκαιρία αναξιοποίητη γιατί η Χαλκιδική μπορεί να σας χαρίσει όλα όσα ονειρεύεστε !

Κρυοπηγή

Όταν αναζητάτε απόδραση από την καθημερινότητα, ηρεμία και ένα μέρος που συνδυάζει δάσος και θάλασσα, σκέφτεστε την Κρυοπηγή.

Ιδανικός προορισμός για οικογενειακές διακοπές.

Ένα μέρος ασύγκριτης ομορφιάς με την πλακόστρωτη πλατεία, τα γραφικά ταβερνάκια και το μικρό πέτρινο αμφιθέατρο, που προσφέρει βραδιές πολιτισμού στις διακοπές σας.

logo-discover-greecevisitihalkidikivisitikassandralogo-tripadvisorzoover-iconholidaycheckgohalkidikilogo-top-hotes